Jongen verkocht nier voor iPhone. Nu houdt dialyse hem in leven

Acht jaar geleden wilde de toen 17-jarige Xiao Wang uit China niets liever dan bij zijn klasgenoten opscheppen over zijn iPhone 4 en iPad 2. Probleempje: zijn ouders hadden geen geld om ze voor hem aan te schaffen. Dus besloot hij zijn nier te verkopen.

Op de zwarte markt zou de jongen uit de oostelijke provincie Anhui er zo’n 2.800 euro voor krijgen. Genoeg om de felbegeerde gadgets te kunnen kopen. Zonder medeweten van zijn ouders volgde een operatie in een obscuur ver weg gelegen ziekenhuisje. En daarna ging het helemaal mis. Door de onhygiënische omstandigheden waarin de operatie plaatsvond, raakte de wond geïnfecteerd. Zijn ouders kregen pas wat door toen ze hem bezig zagen met zijn nieuwe iPhone en zich afvroegen waar hun zoon het geld vandaan had gehaald.

De infectie genas niet, maar breidde zich uit naar de andere nier. De schade aan de overgebleven nier bleek zo ernstig dat Wang niets anders restte dan permanente dialyse. Het is nu acht jaar na de operatie en de jongen is aan bed gekluisterd. Hij is gestopt met zijn studie en is volledig afhankelijk van zijn ouders.

Voor de orgaanhandel en operatie zijn in totaal negen mensen aangeklaagd. De artsen en tussenpersonen zijn veroordeeld van drie tot vijf jaar cel. De familie heeft een schadevergoeding ontvangen van omgerekend zo’n 187.600 euro. Het grootste deel gaat op aan de behandeling van Wang.

De 25-jarige jongeman is aan zijn bed gekluisterd en krijgt permanent dialyse.

©Ifeng, Twitter

Bron(nen):   Daily Mail