Hoe vaak moet je nu echt je haar wassen?

Zo min mogelijk je haar wassen, was de laatste jaren het advies. Van al die shampoo zou je haar maar droog en dor worden of juist sneller vet. Dus deden we ons haar niet vaker dan twee keer per week in het sop. Nu lijken dermatologen daar echter op terug te komen. Er zou helemaal niets mis zijn met dagelijks wassen.

“Het kan geen kwaad om je haar elke dag te wassen. Vroeger zeiden ze dat je je haar maar één keer per week mocht wassen, maar dat was in de tijd dat er nog alkalische zepen gebruikt werden die je haar konden beschadigen. Met de shampoos die tegenwoordig op de markt zijn, is het absoluut niet erg om je haar elke dag te wassen,” aldus dermatoloog Thomas Maselis.

“Bovendien is het ook een fabeltje dat hoe meer je je haar wast, hoe vettiger het wordt. Alleen mensen met schilfertjes die een antiroosshampoo gebruiken, krijgen er vetter haar door.” Toch adviseert hij niet direct om dagelijks shampoo te gebruiken, al kan het geen kwaad. Één tot drie keer per week is voldoende. De rest van de week kun je het spoelen met water.

Bron(nen):   HLN